Stationsplein in oude foto's

Stationsplein
Stationsplein

1. foto uit periode: 1930
Foto uit (vermoedelijk) de jaren dertig van de vorige eeuw. De elektrische tramlijn naar Heerlen. Rechts naast de tram op de achtergrond zien we het Oranje Hotel en daarnaast Hotel Modern (1932) op de hoek van de Stationsstraat.

Kaart     Link    

Station Tramlijn


Stationsplein
Stationsplein

2. foto uit periode: 1930
De Stationsstraat werd in 1896 aangelegd vanaf de Steenweg.
Met links het Hotel Riche (1906) dat later werd omgedoopt tot Oranje Hotel en rechts Hotel L'empereur gebouwd in 1900. In 1931 werden beiden hotels afgebroken. In 1932 bouwde men een nieuw hotel aan het station, "Hotel Modern" waar ook assuranti├źnkantoor Drs.Ruijters ingezeten heeft (naast het Staasegetske).

Kaart    


Stationsplein
Stationsplein

3. foto uit periode: 1934
Dit is het tweede stationsgebouw van Sittard, het werd gebouwd in 1923 ter vervanging van het uit 1863 daterende eerste station. Het nieuwe gebouw was van de architect H.G.J. Schelling. Dit was het eerste stationsgebouw in Nederland met uitsluitend platte daken. In 1993 heeft het plaatsgemaakt voor het huidige stationsgebouw.

Kaart    

Station


Stationsplein
Stationsplein

4. foto uit periode: 1950
Vernieuwde busstation (met vlaggen versierd) aan het Stationsplein met op de achtergrond de oude IJzerenbrug met seinhuis en daarachter zicht op de Staatsmijn Maurits. Rechts het spoorweg emplacement van de NS.
Links naar het witte pand is nog een deel van de brugstraat te zien met caf├ę en weegbrug "In Het Zwarte Paard".

Kaart    

Brugstraat Station


Stationsplein
Stationsplein

5. foto uit periode: 1965
Eind jaren 60, een VADAH bus bij het station in Sittard. Lijn naar Roermond via Echt.

Kaart    

Station


Stationsplein
Stationsplein

6. foto uit periode: 1970
LTM bus bij NS station in Sittard in de jaren 70. Lijn 43 naar Valkenburg via Spaubeek en Schimmert. Op de achtergrond het makelaarskantoor van Drs Ruijters.

Kaart    

Station