Station in oude foto's

Station
Station

1. foto uit periode: 1863
Het eerste stationsgebouw van Sittard stamt uit 1863. Na twee verbouwingen, waarbij het is uitgebreid, werd het gebouw in 1923 vervangen door een nieuw Stationsgebouw.

Kaart    


Station
Station

2. foto uit periode: 1913
Het eerste stationsgebouw van Sittard gezien vanaf de perronzijde. Hier is duidelijk de verbouwing zichbaar t.o.v. de eerste foto.

Kaart    


Station
Station

3. foto uit periode: 1927
Stations emplacement nog zonder bovenleidingen. Foto is genomen vanaf de IJzerenbrug, rechts zien we nog een stukje van de Brugstraat en de goederenloods. Daarachter café "In Het Zwart Paard" en geheel links achter door de grote Gasketel in Limbrichterveld.

Kaart    

Brugstraat


Station
Station

4. foto uit periode: 1930
Foto uit (vermoedelijk) de jaren dertig van de vorige eeuw. De elektrische tramlijn naar Heerlen. Rechts naast de tram op de achtergrond zien we het Oranje Hotel en daarnaast Hotel Modern (1932) op de hoek van de Stationsstraat.

Kaart     Link    

Stationsplein Tramlijn


Station
Station

5. foto uit periode: 1934
Dit is het tweede stationsgebouw van Sittard, het werd gebouwd in 1923 ter vervanging van het uit 1863 daterende eerste station. Het nieuwe gebouw was van de architect H.G.J. Schelling. Dit was het eerste stationsgebouw in Nederland met uitsluitend platte daken. In 1993 heeft het plaatsgemaakt voor het huidige stationsgebouw.

Kaart    

Stationsplein


Station
Station

6. foto uit periode: 1950
Vernieuwde busstation (met vlaggen versierd) aan het Stationsplein met op de achtergrond de oude IJzerenbrug met seinhuis en daarachter zicht op de Staatsmijn Maurits. Rechts het spoorweg emplacement van de NS.
Links naar het witte pand is nog een deel van de brugstraat te zien met café en weegbrug "In Het Zwarte Paard".

Kaart    

Brugstraat Stationsplein


Station
Station

7. foto uit periode: 1965
Eind jaren 60, een VADAH bus bij het station in Sittard. Lijn naar Roermond via Echt.

Kaart    

Stationsplein


Station
Station

8. foto uit periode: 1970
LTM bus bij NS station in Sittard in de jaren 70. Lijn 43 naar Valkenburg via Spaubeek en Schimmert. Op de achtergrond het makelaarskantoor van Drs Ruijters.

Kaart    

Stationsplein