Paradijsstraat in oude foto's

Paradijsstraat
Paradijsstraat

1. foto uit periode: 1924
Het Bisschoppelijk College St.Jozef aan de Parklaan is gebouwd in 1908, net buiten de grachten en stadswallen. Op deze foto (1924) is de nieuwe kapel en het internaat in aanbouw. Verder zien we de achterzijde Brandstraat, Walstraat, Paradijsstraat, Sjiefbaan met gracht, Wilhelminastraat en Parklaan.

Parklaan Sjiefbaan Tramlijn


Paradijsstraat
Paradijsstraat

2. foto uit periode: 1924
Luchtfoto van het centrum van Sittard tijdens de donderdagse weekmarkt.
Links onder zien we nog de oude Gasfabriek aan de Slachthuisstraat (Engelenkampstraat) met daarachter de schootsvelden met het vele groen van de Agnetenwal, waar de was ligt te drogen op de bleekvelden. Ook zien we het Agnetenklooster.
Links zien we de "Verk├Ęsmert" met daarnaast de molen van Damouiseaux aan de Paradijsstraat. Met een mooi beeld van de buurt "Achterom", Gruizenstraat, Paradijsstraat en Helstraat.
Iets rechts van het midden van de foto is naast het Kritzraedthuis nog de Marachausee kazerne aan de Nieuwstraat te zien. Deze is begin jaren 20 afgebroken om de doorgang van de huidige Rosmolenstraat te realiseren.

Agnetenwal Engelenkampstraat Helstraat Kloosters Markt Nieuwstraat Rosmolenstraat Slachthuisstraat


Paradijsstraat
Paradijsstraat

3. foto uit periode: 1967
Artikel uit het LD: Niet minder dan 12 woningen aan de Paradijsstraat in de oude Sittardse binnenstad is men aan het afbreken. Dit is weer een stap naderbij de sanering van de binnenstad. Het vrijgekomen terrein zal bestemd worden als parkeerterrein. Het parkeerterrein aan de schiefbaan zal daardoor binnen niet al te lange tijd aanzienlijk worden uigebreid.


Paradijsstraat
Paradijsstraat

4. foto uit periode: 1967
Voormalige varkensmarkt met "'t Sjteine muurke". Begin jaren 70 van de 20e eeuw zijn de bomen gekapt en de varkensmarkt afgebroken om plaats te maken voor het huidige winkelcentrum Den Tempel.
Op de achtergrond de Paradijsstraat en de Helstraat met de witte woonhuizen uit 1627 en links daarvan het uit 1790 daterende Wijnhuis.

Helstraat Tempelplein